Overvejer du at købe en brugt iPad privat uden garanti, så er der nogle forhold, du bør sætte dig ind i.
Når du handler med privatpersoner, er der ikke noget der hedder garanti eller fortrydelse. Derfor bør du være ekstra opmærksom, hvis du vil købe en billig brugt iPad privat. Vi giver dig hermed seks tips, som du med fordel kan bruge.
Tip nr. 1 - Undersøg skærmen
Det første du bør tjekke, når du handler brugt iPad er standen på selve skærmen. Er der ridser og skrammer på den? Sidder skærmen, som den skal - eller kan du se, at den har været udskiftet. Hvis ja, er det så gjort ordentligt. Hvis skærmen ikke er i orden, kan det resultere i en meget høj regning på reparation efterfølgende. Så derfor bør du lade være med at købe en iPad med defekt display.
Tip nr. 2 - Er der tegn på vandskade
Vand- og fugtskader er en hyppig skadesårsag på brugte iPads. Du kan selv tjekke om en iPad har været vandskadet eller udsat for meget fugt ved at tænde for den. Herved kan du se, om der er pletter eller utydeligheder på selve skærmen. Er der det, så gå langt uden om den, da der også kan været trængt vand ind i komponenterne, hvilket kan resultere i, at den pludselig står af.
Tip nr. 3 - Undersøg batteriet
Når du køber en brugt iPad, så er det også vigtigt at tjekke batteriet. Aflader det hurtigt, eller bliver batteriet hurtig varm ved brug? Bed sælger om lov til at prøve den brugte iPad et par minutter. Du kan naturligvis ikke forvente, at en brugt iPad har et lige så godt batteri som en ny tablet. Derfor skal du forvente at skulle lade lidt oftere på en ældre iPad sammenlignet med en helt ny.
Tip nr. 4 - Den generelle stand
Søg altid for at tjekke om WiFi, fysiske knapper, kamera og evt. SIM-læser virker på den brugte iPad. Derfor er det en god idé at teste et WiFi-netværk i nærheden, så du er sikker på at den indbyggede WiFi-forbindelsen på den brugte iPad virker, som den skal. Du kan evt. via din mobiltelefon oprette et mobilt hotspot og teste på den måde.
Tjek at de fysiske knapper til volumen og tænd og sluk fungerer, som de skal. Tag et SIM-kort med og prøv det i den brugte iPad, så du er sikker på, at SIM-læseren virker, som den skal. Tag et hurtig kig på kameraerne. Linserne skal gerne se ud til at være intakte og uden ridser. Tjek også om LED-flash virker - tag et par hurtige billeder med den brugte iPad.
Det er også altid en god idé at du sætter dig lidt ind i, om du er ved at købe en iPad, der stadig bliver understøttet af Apple. Her skal du være særligt opmærksom på, at der er forskel på hvor længe Apple understøtter med software- og sikkerhedsopdateringer.
Tip nr. 5 - Tjek prisen
Du skal selvfølgelig ikke købe en iPad, der efter din mening er alt for dyr. Men du skal også huske at være opmærksom på, om prisen på den brugte iPad for billig sammenlignet med gennemsnitspriserne. For så skal du være ekstra på vagt, da den kan være i dårlig stand - eller i yderste konsekvens måske stjålet. Forlang derfor altid en original kvittering på den brugte iPad, når det er muligt. Tjek om serienummeret på tabletten stemmer overens med nummeret på kvitteringen. For køber du en stjålet iPad, kan du risikere at blive straffet for hæleri! Så sørg altid for, at den iPad du gerne vil købe faktisk også står til en realistisk pris.
Tip nr. 6 - Gendannet til fabriksindstillinger
Sørg for den brugte iPad er blevet nulstillet og gendannet til fabriksindstillinger, så du ikke risikerer at købe en brugt iPad, der er låst fast til et Apple-ID og den tidligere ejer. Det vil være surt at købe en fin tablet, som du ikke kan tage ordentligt i brug, da den er låst til en anden persons Apple ID.
En god handel
Hvis du kigger dig godt for, så kan du nemt lave en rigtig god handel når du køber brugt. Der gør sig ikke kun gældende, når du køber en brugt iPad, men også hvis du er på jagt efter en brugt iPhone eller en brugt MacBook.
Husk at den bedste handel er den, hvor både køber og sælger er tilfredse bagefter.
Hvis du vil have endnu flere tips til, hvordan du får det maksimale ud af din iPad, kan du læse de 25 fede tips til din iPad, du bare må kende!