Få Face ID til at virke når du har solbriller på

 

Kan du ikke låse din iPhone op, når du solbriller på, så løser du nemt problemet ved hjælp af dette fix.

Solen er fremme, og du har måske dine solbriller på, og undrer dig over, hvorfor din iPhone ikke kan låses op ved hjælp af Face ID, da dit ansigt ikke kan godkendes.

Problemet skyldes højest sandsynligvis, at du har solbriller på, hvorfor din Face ID ikke kan genkende dig.

Heldigvis findes der en ret simpel løsning på problemet, da det er muligt at indstille Face ID, så din mobil indstilles til at ignorere, at du har solbriller på, så din iPhone kan låses op alligevel.

Hvad er Face ID?

Face ID er en avanceret ansigtsgenkendelsesteknologi udviklet af Apple, der primært benyttes på iPhone X og nyere iPhone-modeller.

Hvad kan Face ID bruges til?

Face ID gør det muligt for iPhone-brugeren at låse sin enhed op, godkende køb og logge ind på apps blot ved at kigge på enheden uden at skulle benytte en adgangskode eller Touch ID.

Sammenlignet med Touch ID, så er Face ID 20 gangere mere sikkert. Derfor er det en god idé, at du bruger Face ID på din iPhone fremfor Touch ID, hvis din iPhone har dette.

Hvordan fungerer Face ID?

Face ID er som sagt en avanceret ansigtsgenkendelsesteknologi, som fungerer ved at Face ID bruger det indbyggede TrueDepth-kamerasystem, som projicerer over 30.000 infrarøde punkter fra iPhone-brugerens ansigt for at danne en præcis 3D-model, som gemmes sikkert i enhedens Secure Enclave, som gør det svært for uvedkommende at snyde systemet.

Sådan får du Face ID til at fungere med solbriller

Der findes en simpel indstilling på iPhone, som gør det nemmere for Face ID at genkende dit ansigt, selvom det kommer på bekostning af en lille smule sikkerhed. Du skal følge disse trin:
  1. Åbn Indstillinger på din iPhone.
  2. Scroll ned til Face ID og Adgangskode.
  3. Indtast din adgangskode.
  4. Nu deaktiverer du "Kræv opmærksomhed for Face ID" ved at trykke på den grønne knap.
  5. For godkendelse trykker du nu på OK.
Nu skulle Face ID gerne genkende dit ansigt selvom du har solbriller på fremadrettet.

Er det farligt at deaktivere "Kræv opmærksomhed for Face ID"?

Den indbyggede sikkerhedsfaktor "Opmærksomhed" betyder i praksis omkring Face ID, når funktionen er slået til, at der er et ekstra sikkerhedslag på din iPhone, når der benyttes ansigtsgenkendelse, da det kræver åbne øjne for, at du kan oplåse din enhed med Face ID.

Når du slår "Kræv opmærksomhed for Face ID" fra, så betyder det, at personer kan oplåse din iPhone, når du eksempelvis sover med lukkede øjne eller i andre situationer, hvor du har lukkede øjne ved at holde enheden op foran ansigtet på dig.

Derfor er det op til dig, om du vurdere, om det er risikoen værd at deaktivere den pågældende funktion, så Face ID kan godkende dit ansigt også med solbriller, så du kan logge på apps, oplåse enheden og godkende eventuelle køb og betalinger med solbriller på.
Nyere Ældre