Kan en MacBook fungere uden batteri?

 

Er batteriet i stykker, taget ud eller bare holdt om med at fungere, så behøver resten af den pågældende MacBook ikke nødvendigvis at fejle noget.

Generelt så har alle batterier en udløbsdato, og det samme gør sig gældende for et MacBook-batteri, som også på et tidspunkt løber tør for strøm og ikke kan oplades mere.

Selvom batteriet har nået sin udløbsdato, så kan resten af den pågældende MacBook stadigvæk være funktionel, og her er spørgsmålet så, kræver en MacBook et nyt batteri for at virke eller kan enheden køre uændret videre ved at være tilsluttet kontant strøm i en stikkontakt.

Gode råd til forlænge batterilevetiden på en MacBook

Man kan selv gøre en hel del for at udsætte udløbsdatoen på det indbyggede batteri i en MacBook ved at følge disse simple tips:
  • Opdatering af macOS: Sørg altid for at have den nyeste opdatering til macOS installeret, da opdateringer kan indeholde vigtige funktioner, der kan spare på enhedens batteri.
  • Brug Energibesparelse: Det indbyggede værktøj: Energibesparelse kan med fordel aktiveres, så strømforbruget på enheden optimeres automatisk afhængigt af, om den pågældende MacBook er tilsluttet strøm eller kører på batteriet.
  • Reducer skærmens lysstyrke: Skærmen på en MacBook er en af de største strømslugere, og batteriets levetid kan forbedres betydeligt ved at skrue ned for lysstyrken på skærmen.
  • Deaktiver trådløse funktoner: WiFi, Bluetooth og hvad der eller måtte være af trådløse forbindelser på en MacBook kan med fordels slukkes, når de ikke bruges for at spare på batteriet.
  • Oplad batteriet korrekt: Hold øje med batteriets status og lad det ikke falde under 20 procent før du oplader det, og tag opladeren ud af stikket, når enheden er færdig opladet.

Er en MacBook fuldt funktionsdygtig uden et batteri?

En MacBook er lige glad med om den er tilsluttet en stikkontakt eller et batteri, så længe enheden bare modtager strøm. Strømkilden er altså ligegyldig, hvorfor en MacBook sagtens kan fungere og være 100 procent, selvom batteriet mangler eller er gået i stykker. Den pågældende MacBook kræver en konstant strømkilde for at virke, så evt. strømafbrydelser betyder, at enheden lukker og slukker og først starter op ingen, når strømmen er vendt tilbage i stikkontakten.

Findes der undtagelser fra reglen?

Ja, der findes faktisk undtagelser fra reglen, da der er visse MacBook-modeller, som ikke kan fungere korrekt uden et indbygget batteri, om det virker eller ikke virker. Disse MacBook-modeller kræver under visse forhold en temperatursensor, der er en del af det indbyggede batteri for at kunne måle den samlede systemvarme i en MacBook. Kan macOS ikke registrere systemvarmen, kan det tolkes som om, at den pågældende MacBook er ved at overophede, hvorfor og den lukkes ned eller bliver væsenlig langsommere til at udføre opgaverne.

Hvilke negative effekter har en strømafbrydelse?

Når der arbejdes ved en MacBook, som er afhængig af at modtage strøm fra en stikkontakt, så kan det have negative konsekvenser for brugeren, hvis der opstår strømafbrydelser. For det første kan en strømafbrydelse betyde, at brugeren mister ikke-gemt arbejde på den pågælende MacBook, når det ikke er gemt. Alt arbejde der ikke er gemt, er altså tabt. For det andet så betyder varigheden af strømafbrydelse også noget for brugeren af den pågældende MacBook. Så længe strømafbrydelsen varer, kan brugeren ikke arbejde på sin MacBook, da den jo ikke kan trække strøm fra det indbyggede batteriet.

Kan negative effekter af en strømafbrydelse afhjælpes?

Det er muligt at imødegå de negative effekter af en strømafbrydelse, når der arbejdes på en MacBook uden batteri. For at undgå at miste ikke-gemt arbejde, så bør brugeren have disciplin og løbende gemme sit arbejde manuelt eller sætte det pågældende Mac-program op til løbende at gemme arbejdet automatisk. 

Når det kommer til kortvarige strømafbrydelser, så kan brugeren købe sig tid til at gemme sit arbejde ved at have en tilsluttet en uafbrydelig strømforsyning (UPS) i form af en powerbank som en lille ekstra forsikring, der lige leverer strøm i et par minutter, så brugeren kan nå at trykke på gem. 

Når der kommer til langvarige strømafbrydelser, så forhindrer det brugeren i at kunne benytte sin MacBook uden batteri til at udføre arbejde på i en længere periode af gangen. For at ikke inaktiv og vente på, at der kommer strøm igen, så kan brugeren med fordel supplere op med en powerstation, som basalt er en stor powerbank, der kan leverer strøm i timevis til en MacBook. Effekten af den pågældende powerstation kan forlænges ved at tilslutte et lille solpanel, så apparatet kan oplades via solens stråler og ikke er afhængig af strømmen fra elværket.
Nyere Ældre