Sådan bruger du eSIM på din iPhone i udlandet

 

Ønsker du at finde ud af, om du kan anvende dit eSIM i udlandet? Her er alt, du skal vide om brugen af din iPhone på rejser og ferier.

Apple har siden iPhone XS-modellen fra 2018 udbudt sine iPhone-modeller med muligheden for eSIM, hvilket kan give nogle udfordringer, hvis man er ude at rejse eller på ferie i udlandet, da det ikke er muligt at erstatte det fysiske SIM-kort med et billigt SIM-kort med lokale takster.

Hvad er eSIM?

Et eSIM er, som navnet godt beskriver, et elektronisk (digitalt) SIM-kort, der fungerer på samme måde som et traditionelt fysisk SIM-kort af plastik. I praksis udfører et eSIM de samme opgaver som et fysisk SIM-kort men tilbyder dog også en række fordele som muligheden for at skifte mobilselskab elektronisk uden at skulle have tilsendt et fysisk SIM-kort fra den nye mobiludbyder.

Hvorfor bruge et eSIM?

Der er flere grunde til, at det giver god mening i at benytte et eSIM i en iPhone udover det er lettere at skifte mobilselskab, som tidligere nævnt. For det første optager et eSIM ikke fysisk plads i en iPhone, og det betyder at en iPhone helt op til 8 eSIM på en gang (som er lig med 8 forskellige telefonmure på samme enhed), da de ikke optager fysisk plads på enheden. Det gør det muligt for brugeren at bruge mobilnumre fra forskellige udbydere på et eSIM til forskellige formål eksempelvis privat, arbejde og til rejser. Fra iPhone 13 er det muligt at have to aktive eSIM på samme tid. En anden fordel ved at bruge eSIM er, at det gør jobbet mere besværligt for en tyv, og et er lettere for brugeren at lave en gendannelse af enheden.

Kan et eSIM bruges i udlandet?

Et eSIM kan benyttes på samme måde i udlandet på samme vilkår som et fysisk SIM-kort. Der kan dog være behov for at benytte et eSIM fra en lokal udbyder, når man besøger det pågældende land, da det kan være både billigere, have bedre abonnementsindhold og tilbyde bedre mobildækning.

Det er optimalt inden afrejsen til udlandet, at man undersøger om, ens nuværende mobilabonnement indeholder international roaming og hvilket grænser der er på tale, data og tekst i det pågældende land, da udlandspakken typisk er mindre end den primære abonnementspakke.

Aktivering af roaming på iPhone

Ønsker man at aktivere roaming iPhone inden afrejsen, så følge disse trin:
  1. Gå til Indstillinger.
  2. Vælg Indstillinger for mobildata.
  3. Tryk på Mobildata.
  4. Vælg Slå dataroaming til.

Overvej køb af eSIM fra international udbyder

Er udlandspakken på det eksisterende mobilabonnement ikke stor nok til at opfylde behovet på rejsen, eller findes muligheden slet ikke, og roaming foregår til dyre takster, så kan det være relevant at købe et eSIM fra en international udbyder, som tilbyder billigere priser på data, tekst og tale for det pågældende land.

Brug af eSIM fra en lokal udbyder

En anden mulighed er at købe et eSIM lokalt i det pågældende land, så der surfes, tekstes og snakkes til de lokale takster i det pågældende land. Man kan på forhånd tjekke. hvilke udbydere der er tilgængelige i det pågældende land og til det formål, har Apple lavet en særdeles anvendelig liste over eSIM-udbydere på sin hjemmeside, som man som iPhone-bruger kan benytte til formålet.


For at tage et nyt eSIM i brug fra en lokal udbyder i et andel land, så er det ikke nødvendigt at fjerne det eksisterende nationale eSIM fra hjemlandet, da understøttede iPhone-modeller tilbyder understøttelse af op til 8 eSIMs ad gangen, hvoraf to kan være aktive på samme tid. 


Med hensyn til opsætning af et ekstra eSIM, så kan man vælge at konfigurere et eSIM inden afrejsen eller gøre det, når man kommer frem ved at følge eventuelle instruktioner fra den pågældende lokale eSIM-udbyder. I mange lande har de pågældende udbydere lokale mobilbutikker, hvor man som kunde kan opsøge hjælp.


Vælge man at konfigurere et eSIM inden afrejsen, så skal det virtuelle SIM-kort købes online inden afrejsen for at man kan modtage de pågældende oplysninger til opsætning af det lokale eSIM på sin iPhone.

Er man ikke tryg ved eSIM i udlandet

Er man ikke tryg ved at benytte et eSIM i udlandet, eller synes det er for omstændigt, så anbefaler vi, at man får lagt en udlandspakke på sit nuværende mobilabonnement eller, at man køber et fysisk SIM-kort i en lokal mobilbutik, og smider det i sin iPhone, kort efter man er ankommet til det pågældende land.
Nyere Ældre