Sådan klarer Google TV Streamer sig mod Apple TV4K


Google TV Streamer er Alphabets erstatning for den udgåede Chromecast, og vi kigger på, hvordan den klarer mod den nærmeste konkurrent Apple TV 4K.

Google har endelig indset, at der skal andre boller på suppen for at kunne konkurrere med Apples streamingboks og det varsler samtidig et farvel til den nok ikke kønne med velkendte TV-dongle fra Google i form af Chromecast.

Google TV Streamer er på mange måder en mere premium oplevelse sammenlignet med Chromecast og er samtidig en direkte konkurrent til Apple TV 4K, som findes i rigtig mange danske hjem.

Apple TV 4K er kendt for det velkendte og tidsløse design, driftsstabilitet og enkele brugerflade, hvilket Googles moderselskab Alphabet nu forsøger at eftergøre med den nye Google TV Streamer.

Vi sammenligner her Google TV Streamer med Apple TV 4K.

Apple TV 4K og Google TV Streamer: Specifikationer

Starter vi ud med en prissammenligning, så koster Apple TV 4K fra 129 USD, hvor Google TV Streamer har en startpris på 99,99 USD (de danske priser på Google TV Streamer er endnu ukendte). Med hensyn til opløsning så streamer Apple TV 4K og Google TV Streamer begge i 4K. Når der kommer til lagerstørrelse og dermed muligheden for at opbevare offline indhold som billeder, musik og video, så har Apple TV 4K en maksimumskapacitet på 64 GB (findes også i en 32 GB-model), hvor Google TV Streamer indtil videre kun kommer i en model med 32 GB-lagerplads. Med hensyn til forbindelser, så byder begge enheder på WiFi, Bluetooth, HDMI og indgang til en kablet internetforbindelse. Apple TV 4k har infrarød forbindelse, hvor Google TV Streamer har USB-C. Google TV Streamer indtager førstepladsen som den største TV-boks af de to enheder, da den er væsentlig mere aflang sammenlignet med Apple TV 4K, hvor Apples TV-boks er tungere. Derimod indtager Apple TV 4K uden sammenligning førstepladsen, når det kommer til udbuddet af lyd- og videoformater, som enheden kan afspille sammenlignet med Google TV Streamer.

Apple TV 4K og Google TV Streamer: Indholdsvalg og AI-funktioner

Apple TV 4K er en app-baseret streamingenhed, hvilket vil sige, at så længe der er en streaming-app tilgængelig, så kan den installeres og afspilles på TV-boksen. Fordelen ved Apple TV 4K er, at der allerede findes et stort katalog med populære streaming-apps til Apples tvOS. 

Google TV Streamer er baseret på Google TV, så de allerede eksisterende apps til Android TV OS umiddelbart burde virke sammen med Google TV Streamer, som derudover også skulle tilbyde over 800 gratis TV-kanaler ifølge Google selv.

Det forventes, at Apple TV 4K bliver løbende udbygget med AI-funktioner i samarbejde med stemmeassistenten Siri, så der kan leveres forbedret indhold og søgeresultater for brugerne.

Google TV Streamer kommer til at gøre brug af Gemini-teknologien, der kommer til at tilbyde komplette resuméer, anmeldelser og sæsonbestemte opdelinger af indhold til dig.

Apple TV 4K og Google TV Streamer: Smart Home  

Både Apple TV 4K og Google TV Streamer tilbyder muligheden for at benytte enhederne som smart home-hub. hvor du som bruger kan styre sit intelligente hjem.

Apple TV 4K fungerer sammen med HomeKit til administration og automatisering af et smart hjems enheder, hvor Google TV Streamer fungerer som en smart home-hub under Googles egen platform Google Home.

Apple TV 4K og Google TV Streamer: Fjernbetjeninger

Fjernbetjeningerne Siri Remote til Apple TV 4K og Voice Remote til Google TV tilbyder begge de gængse basisfunktioner herunder muligheden for stemmestyring. Begge fjernbetjeninger tilbyder altså at du kan vælge at tale til de respektive TV-bokse fremfor at benytte de tilknyttede skærmtastaturer. Fjernbetjeningen Voice Remote til Google TV Streamer adskiller sig ved at have en knap, som du selv kan tilpasse, så knappen bliver en genvej til lige præcis din yndlings-app med et enkelt tryk.

Begge systemer har også en indbygget funktion, som kan hjælpe dig med at finde sin fjernbetjening, hvis den er blevet væk. 

Google TV Streamer byder på to muligheder til at hjælpe dig med at finde din fjernbetjening. For du kan enten bede Google Assistenten om at "finde min fjernbetjening" eller du kan vælge at trykke på en knap på siden af TV-boksen, som får fjernbetjeningen til at bippe højt.

Apple har valgt en anden og mere visuel fremgangsmåde, hvorpå du kan finde din Siri Remote ved at følge en cirkel på skærmen, som forøges eller formindskes alt efter hvor langt eller tæt på fjernbetjeningen er.

Apple TV 4K og Google TV Streamer: Hvilken skal man købe?

Om du skal købe Apple TV 4L eller Google TV Streamer som streamingenhed til fladskærmen, afhænger et langt stykke af vejen af, om du i forvejen benytter Apples eller Googles økosystem med telefoner, tablet, smart home, højtalere og computere. For det vil nemlig være nærliggende, at du går med et Apple TV 4K, hvis du i forvejen benytte Apples produkter og omvendt med Google TV Streamer , hvis du i allerede bruger Googles produkter. 

Det kan også argumenteres for at et Apple TV 4K passer bedre sammen med et moderne fladskærms-TV hjemme i stuen på grund af designet og det sorte farvevalg. For Googles TV Streamer skiller sig mere ud fra omgivelserne på grund af både design og farvevalg.

Når det kommer til mulighederne for at spilfunktionalitet på de to TV-bokse, så vurderer vi, at Apple TV 4K er det bedste produkt med Apple Arcade med det store spiludvalg og dermed muligheden for at omdanne Apple TV 4K til en vaskeægte spilkonsol.

Vi tror ikke, at prisforskellen på de to TV-bokse for alvor bliver afgørende, når du skal træffe et valg mellem de to, da denne er relativ lille.

Nyere Ældre