Anmeldelse: iPhone 16 Pro Max

Med en startpris på over 11.000 kr. er den store iPhone 16 Pro Max ikke for alle - men har man råd, så leverer topmodellen fra Apple også fuld valuta.

Vi anmelder her iPhone 16 Pro Max til en startpris i butikkerne på omkring 11.500 kroner for den mindste 256 GB-model. 

Plusser

  • Hurtig og smidige præstationer
  • Forbedret kameraoplevelse
  • Forbedre batteriydelse
  • Nyttig fysisk handlingsknap
  • Understøtter USB 3
  • Titanium bagside

Minusser

  • Prisen
  • Skærmen er modtagelig for ridser
  • Stor og tung

Disclaimer

Denne test og anmeldelse er udført efter gældende objektive kriterier, som vi benytter på Mac365.dk, og ingen producent eller leverandør har haft indflydelse på denne test eller konklusionerne i denne anmeldelse. 

Samlet bedømmelse

Den nye iPhone 16 Pro Max er på ingen måde en iPhone SE 4. Den er nærmere den diametral modsætning. For iPhone 16 Pro Max er både stor og tung og minder måske mest af alt om en lille tablet. Prisen på Apples top-iPhone med 6.9 tommer skærm kan også være en forhindring for mange, da 11.500 kroner og opefter immervæk er mange penge at smide efter en ny smartphone. Når det så er sagt, skal vi også lige huske på, at iPhone 16 Pro Max stadigvæk en iPhone. Det er tilmed en yderst vellykkede iPhone-konstruktion fra Apples hånd. Så har du gjort op med dig selv, at pengene ikke er en hindring og at den store skræm og det forbedrede kamera er lige noget for dig, så er iPhone 16 Pro Max det bedste iPhone-køb, der kan laves lige nu, efter vores mening. Er du på udkig efter en udskiftning for din nuværende iPhone 15 Pro Max, så kan enheden også være et godt køb. Det vil vi kigge lidt nærmere på i det efterfølgende.

Mac365 anbefaler derfor købet af dette produkt.

Er iPhone 16 Pro Max en opgradering værd?

Har du allerede en iPhone 15 Pro Max, er det værd at stille dig selv spørgsmålet, om der er sket nok til, at iPhone 16 Pro Max er reelt en opgradering værd? For der skal ikke herske tvivl om, at det er mange penge at smide for en iPhone, men en opgradering fra iPhone 15 Pro Max til iPhone 16 Pro Max kan faktisk godt give god mening og tilbyde dig et værdifuldt udbytte. Vi mener, at det kan give god mening at du udskifter din iPhone 15 Pro Max til en iPhone 16 Pro Max på grund af disse forhold:
  • Forbedret kamera
  • Hurtigere ydeevne
  • Større skærm
  • USB 3 understøttelse
  • Software og hardware spiller max sammen

Opgradering af kameraet i iPhone 16 Pro Max

I forbindelse med lanceringen af iPhone 16 Pro Max  har Apple forbedret kameraet betydeligt. Selve frontkameraet er ikke, hvor du kommer til at opleve den store forskel på iPhone 15 Pro Max og iPhone 16 Pro Max. Men vender vi derimod iPhonen om og kigger nærmere på bagsiden, vil du opdage en stor forskel. For på iPhone 16 Pro Max finder du nemlig et nyt 48MP ultrawide-kamera, en opgradering fra det 12MP-kamera, der er på iPhone 15 Pro Max.

Hurtigere ydeevne med A18 processor

Når Apple præsenterer en ny iPhone-model, så præsterer de samtidig en ny og hurtigere processor. Dette var ingen undtagelse i forbindelse med lanceringen af iPhone 16 Pro Max, som er udstyret med en A18 Pro processor og en CPU med 6 kerner. Dette gør iPhone 16 Pro Max til den hurtigste iPhone til dato, og det siger faktisk slet ikke så lidt. Derfor vil du opleve ekstra kraftoverskud til både mobilspil, tunge apps og ikke mindst i forbindelse med multitasking.

Større skærm

Skærmen er vokset en lille smule fra iPhone 15 Pro Max til iPhone 16 Pro Max. For hvor iPhone 15 Pro Max har en skræm på 6.7 tommer har iPhone 16 Pro Max en skærm på 6.9 tommer. Det lyder måske ikke som den helt store forskel, men det er tydeligt, når du holder de to iPhones ved siden af hinanden.

USB 3 understøttelse i iPhone 16 Pro Max

Fra iPhone 15 Pro Max kender vi allerede overgangen fra Lightning-teknologien til USB-C. Men med iPhone 16 Pro Max kommer din iPhone også til at understøttet USB 3. Det kan være nyttigt for dig, hvis du eksempelvis vil tilslutte en ekstern skærm, udvidelse af lagerpladsen med SD-kort eller USB-C harddisk, tilslutning af ekstern mikrofon, tilslutning af tastatur og hovedtelefoner. 

Software og hardware spiller perfekt sammen

iOS 18-oplevelsen på iPhone 16 Pro Max er i en klasse for sig. Det er nemlig lykkedes for Apple at lave en perfekt afstemning mellem softwaren og hardwaren i iPhone 16 Pro Max. Sammenspillet mellem iOS 18 og hardwaren er ganske enkelt sublim, hvor det hele spiller max som en glidende perfekt bevægelse.

Afsluttende bemærkninger

Som tidligere nævnt har Apple forøget skærmen en smule og samtidig oppet de indbyggede kameraer i iPhone 16 Pro Max, som giver en forbedret kameraoplevelse sammenlignet med iPhone 15 Pro Max. Derudover har batteriet haft minimalt vokseværk, og det giver efter vores vurdering omtrentlig uændret batteritid, da hardwaren også er blevet kraftigere.
Nyere Ældre