Hvor mange GB skal jeg have på min iPhone?

Sådan bestemmer du, hvor meget lagerplads, du faktisk behøver til din næste iPhone.

Er du på udkig efter en ny iPhone, så skal du beslutte dig for den den rigtige model med den rigtige lagringskapacitet, der matcher dine behov.

Jo mere lagerplads, som du skal bruge, jo mere stiger prisen på den pågældende iPhone-model, hvorfor der kan være mange penge sparet ved at vælge en iPhone med det rigtige antal GB.

Vi kigger på, hvordan du sikrer dig, at du får en iPhone der matcher dit behov for lagerplads, så du ikke får købt en for stor eller for lille iPhone - men en der passer dit præcise behov med hensyn til lagringskapacitet.

iPhone på helt op til 1 TB lagerplads

iPhone 16 Pro fås med helt på til 1 TB lagerplads, hvilket de færreste mennesker har behov for, hvor imod iPhone 16 fås helt ned til 128 GB, hvilket for nogle mennesker godt kan give pladsmangel til apps, billeder, video og musik.

iPhone 16 Pro koster for 1 TB-modellen 14.499,00, hvor iPhone 16 med 128GB koster 7.499,00, så altså en prisforskel på næsten det dobbelt i kroner 7.000,00 mere for den store 1 TB-Pro-model.

Tjek lagerpladsen på din nuværende iPhone

Et godt sted at starte før du smutter ud i butikken for at købe en ny iPhone er, at du forbereder dig lidt hjemmefra. Et godt sted at starte er at tjekke, hvor meget af lagerpladsen, som er udnyttet på din gamle iPhone, så du kan få en idé om, hvor meget lagerplads din næste iPhone skal have.

Sådan tjekker du lagerpladsen på din iPhone

For at finde ud af. hvor meget lagerplads der er ledig på din iPhone, skal du følge disse trin:
  1. Gå til Indstillinger.
  2. Vælg Generelt.
  3. Tryk på iPhone-lagringsplads.
Her finder du en oversigt over, hvor meget af lagerpladsen, der allerede er brugt på din iPhone, og du ser en fordeling på Fotos, Apps, Beskeder, Musik og Bøger.

Scroller du længere ned på skærmen, så kan du se, hvor meget de enkelte apps og filer fylder.

Nuværende forbrug og fremtidige forbrug af lagerplads

Når du har tjekket, hvor meget lagerplads der er udnyttet på din gamle iPhone, så har du jo et klart overblik over dit nuværende forbrug af lagerplads. Nu er det så tid til at foretage en kritisk vurdering af dit forventede fremtidige forbrug af lagerplads på din næste iPhone. 

Vi giver dig her en hjælpende hånd med vores lagerplads-oversigt.

1. iPhone med 64 GB - Kun for de få

De færreste kan idag nøjes med 64 GB lagerplads på en iPhone som eksempelvis den ellers fremragende iPhone SE 3 2022 tilbyder. Er du blot en almindelig iPhone-brugere, der har billeder, video, musik, apps og andre filer på din iPhone, så rammer du hurtigt loftet. 

Derfor er 64 GB desværre kun for de få, da du hele tiden vil komme til at skulle administrere lagerpladsen manuelt med sletning af billeder, video og overflødige apps for at få mere plads på din iPhone til eksempelvis opdateringer af apps og iOS. iOS-opdateringer kan alene fylde mellem 8 til 10 GB.

2. iPhone med 128 GB - Passer til de fleste

Efter vores erfaringer så er en iPhone med 128 GB lagerplads nok for de fleste, når muligheden for at supplere lagerpladsen op med iCloud eksisterer, hvis det kommer til at knibe med pladsen, hvor du bl.a. kan flytte dine billeder til iCloud.

Bortser vi for iPhone SE 3 2022, så har den mindste tilgængelige lagermulighed været 128 GB siden iPhone 13.

128 GB giver levner plads til download af et par film, og er du samtidig god til at rydde op på din iPhone med sletning af overflødige apps, billeder og filer, så passer en iPhone med 128 GB lagerplads for de fleste.

3. iPhone med 256 GB - Plads til de ekstra ting

En iPhone med 256 GB giver rigeligt med plads til at lagring af de ekstra billeder taget med kameraet og til download af de nyeste apps og spil uden, at pladsen af den grund burde slippe op.

256 GB lagerplads levner også overskydende plads til video optaget i 4K og download af et par ekstra film på din iPhone.

Sporadisk oprydning på din iPhone, når du har lagerplads på 256 GB, bør kun være nødvendig en gang om året.

4. iPhone med 512 GB - Plads er sjældent et issue

Er du typen som bruger din iPhone til stort set alt fra mobilfotografering med lagring af RAW-filer og tung mobil gaming af de største AAA-spiltitler, så er en iPhone med 512 GB lagerplads det helt perfekte valg.

512 GB lagerplads gør stort set brugen af iCloud til primær lagring af fotos, video og filer overflødig, og det samme kan man sige om en jævnling oprydning på enheden, da 512 GB lagerplads på en iPhone sjældent gør det nødvendigt.

5. iPhone med 1 TB - Plads til alt og lidt ekstra

En iPhone-model med 1 TB lagringsplads taler nærmest for sig selv, og der er tale om mere lagerplads, som det kun er de færreste iPhone-brugere nogensinde kommer til at kunne opbruge.

For at eksemplificere hvor meget 1 TB lagerplads er, så kan du gemme 500 timers 1080p-video, før lagerpladsen bliver et problem, og filmer du det samme i 4K, så svarer det til 30 timers optagelser, der kan opbevares på den pågældende iPhone.

1 TB-modellen bil derfor egne sig godt til fotografer, da der kan gemmes omkring 250.000 billeder på det store iPhone-lager.

Hvor meget lagerplads rækker dit budget til?

Når du har fundet ud af, hvor stor lagerpladsen skal være på din næste iPhone, så er spørgsmåler om dine penge rækker til købet, eller du skal købe en mindre model og overveje alternative lagringsmuligheder i skyen som eksempelvis iCloud, hvor der kan købes ekstra lagringsplads for et månedligt abonnement. 

Budgetbegrænsninger kan sætter en brat stopper for de fleste drømme, så kniber det lidt med finanserne, så kan du med fordel overveje at købe en brugt iPhone, som er udstyret med den præcise lagerplads, som du har behov for. Alternativ kan du købe en ny iPhone på afbetaling, hvor du betaler en mindre beløb hver måned indtil den pågældende iPhone er tilbagebetalt.

En anden overvejelse kan gå på, at supplere behovet for lagringsplads op med iCloud+, hvor de første 5 GB er gratis, så koster 200 GB 25 kr./måned og 2 TB 89 kr./måned. Se flere priser på iCloud+ her.

Rækker dit budget til at købe den iPhone med den lagerplads, som du har behov for, så er det en god idé at gøre det, da du ellers kan komme ud for, at du skal opgradere til en større model i løbet af kort tid, da lagerpladsen er sluppet op - og det er jo så dyrere i den sidste ende.
Nyere Ældre