iOS 18: Adgang til hurtige betalinger med Ekspresfunktion

Hvis du regelmæssigt anvender Apple Pay til betalinger og offentlig transport, så forenkler en ny funktion i iOS 18 processen betydeligt.

Med den nye Ekspresfunktion i iOS 18 kan du foretage hurtige betalinger eller få adgang til dine id-kort uden at skulle bruge Face ID eller Touch ID på din iPhone, og du kan benytte muligheden sammen med flere flere kort i Apple Pay.

Hvad er Ekspresfunktionen i iOS 18?

En del af iOS 18 på iPhone er Ekspresfunktionen, hvor brugerne kan indstille visse betalingskort, kort eller nøgler i Apple Wallet, så man ikke behøver at låse sin iPhone op for at bruge eller få adgang til dem. Der betyder i praksis at processen er blevet langt hurtigere og mere smidig sammenlignet med situationen i dag, hvor betalinger og adgang til id-kort kræver biometrisk godkendelse i form af Face ID eller Touch ID.

Værd at vide om Ekspresfunktionen i iOS 18?

Ekspresfunktionen giver brugerne en række smarte og ikke mindst praktiske muligheder:
  • Brugerene har mulighed for at få ekspres adgang til flere aktive kort og nøgler ad gangen i Apple Wallet med Ekspresfunktionen.
  • Ekspresfunktionen virker sammen med betalingskort, nøgler til hotelværelser, scooter-, bil- og transitnøgler og studiekort.

Sådan bruger du Ekspresfunktionen i iOS 18

Ekspresfunktionen er som udgangspunkt deaktiveret som standard i iOS, og denne aktiveres ved at følge disse trin:
  1. Åbn Wallet på din iPhone.
  2. Vælg et betalingskort, kort eller nøgle.
  3. Tryk nu på knappen Mere (tre prikker i øverste højre hjørne).
  4. Vælg Kortoplysninger.
  5. Rul ned og tryk på Indstillinger for ekspresrejser.
  6. Vælg dit kort.
Du kan nu bruge det pågældende kortet uden at låse din iPhone op med Face ID eller Touch ID, og når du skal bruge dit kort, som er konfigureret under Ekspresfunktionen, gør du det ved at holde din iPhone eller Apple Watch foran den kontaktløse læser.
Nyere Ældre