iOS 18: Skift farve og størrelse på app ikoner på startskærmen

Apple tilbyder nu øget kontrol med startskærmen i iOS 18, hvor brugerene kan vælge farvetilstande og størrelse på app ikoner.

iOS 18, der er udkommet til disse iPhone-modeller, tilbyder en række spændende funktioner herunder muligheden for at planlægge tidspunktet for automatisk afsendelse af en iMessage-besked og muligheden for at låse og skjule apps for uvedkommende på brugerens iPhone.

Ved siden af den nye Clean-Up funktion på iPhone fotos, så synes vi, at en af de mest spændende nyheder er muligeheden at personliggørelse af iPhone-startskærmen i iOS 18.

Kontrol over layoutet på startskærmen

Apple tilbyder en hidtil uset mulighed for tilpasningen af startskærmen i iOS 18, hvor brugeren kan ændre flere ting efter smag og behov. En væsentlig del heraf er tilpasning af ikonfarver, hvor ikoner kan indstilles med forskellige farver for lys og mørk tilstand, og brugeren kan også indstille alle sine app ikoner til at anvende en brugerdefineret farve.

En mindre men ikke uvæsenligt detalje er muligheden for at ændre størrelsen på app ikonerne på startskærmen. hvilket er en handy feature for folk med en lille iPhone-skærm, som vi eksempelvis finder på iPhone SE 2022 med det kompakte display på 4.7 tommer.

Sådan ændrer man ikonfarver og ikonstørrelser på startskærmen i iOS 18

For at ændre ikonfarverne på startskærmen på en iPhone med iOS 18, skal du følge disse trin:
  1. Start med et langt tryk på startskærmen i et område, hvor der ikke er ikoner.
  2. Apps begynder nu at ryste, hvorefter man trykker på Rediger i øverste højre hjørne.
  3. Vælg herefter Tilpas i listen.
  4. Vælg nu mellem app ikon-farverne: Lys, Mørk, Automatisk og Tonet.

Man kan skifte mellem små eller store ikoner og vælge, hvordan de skal vises ud fra disse fire lystilstande:
  • Lys: Lystilstanden på app ikoner bliver permanet lys indtil det ændres.
  • Mørk: Lystilstanden på app ikoner bliver permanet mørk indtil det ændres.
  • Automatisk: Skifter automatisk mellem lys og mørk lystilstand for app ikonerne for at matche omgivelserne, som den pågældende iPhone befinder sig i.
  • Tonet: Vælger en speciel nuance for farven på alle apps og widgets med mulighed for brugertilpasning af farve og toner.

Hvis man vælger en indstilling og ikke er tilfreds med den, kan man blot vende tilbage til denne menu og vælge en anden ved at følge ovennævnte vejledning.
Nyere Ældre