Sådan gør du hvis AirPlay kun afspiller lyd

Sådan løser du problemer med, AirPlay kun vil afspille lyd, når du forsøger at se noget med Apple AirPlay på skærmen.

Apple AirPlay tillader deling af videoer, billeder, musik og andet indhold fra Apple-enheder, som for eksempel en iPhone, til Apple TV, foretrukne højttalere og smart-tv'er, der understøtter Apples trådløse standard. Det fungerer ved skærmdublering, hvor indholdet fra den primære enhed vises på en sekundær enhed, såsom et smart-tv.

Den trådløse teknologi fra Apple kan altså både benyttes til streaming af video, billeder og lyder, og til tider kan det forekomme, at AirPlay kun afpiller lyd uden et medfølgende billeder.

Vi kigger på, hvorfor problemet opstår, og hjælper med mulige løsninger så både lyd og billede afspilles på samme tid.

Hvis Apple AirPlay kun streamer lyd

Hvis du har problemer med at dit AirPlay kun vil streame lyd og ikke billede, er der et par forskellige løsninger, du kan prøve. Vi anbefaler, at du afprøver løsningsforslagene i den efterfølgende rækkefølge:
  1. Først skal du tjekke, at AirPlay er aktiv på den modtagende og den afsendende enhed.
  2. Hvis AirPlay ikke er aktiv, skal du aktivere AirPlay på de to enheder. Hvis du har et Apple TV, så aktiverer du AirPlay under: Indstillinger > AirPlay og HomeKit > AirPlay.
  3. Hvis AirPlay er aktiv, og der kun afspilles lyd på den modtagende enhed, skal du gå videre til næste trin.
  4. Tjek under AirPlay, at du har valgt den rigtige outputenhed, hvis ikke, så vælg den korrekte outputenhed på din iPhone, iPad eller Mac.
  5. Når du har forbundet din enhed til den korrekte outputenhed, og der stadigvæk kun afspilles lyd på den modtagende enhed, så så skal du gå videre til næste trin.
  6. Tjek at begge enheder eksempelvis din iPhone og Apple Tv er placeret fysisk tæt på hinanden og tilsluttet det samme WiFi-netværk. Afspilles der stadigvæk kun lyd, så gå videre til næste trin.
  7. Sørge for at begge enheder har aktiveret Bluetooth, og løser det stadigvæk ikke problemet, så gå videre til næste trin i vores vejledning.
  8. Deaktiver AirPlay på din iPhone, iPad eller Mac og under Indstillinger vælger du i stedet Skærmdublering og trykker på den korrekte outputenhed, som du ønsker at afspille lyd og billede på via AirPlay.
  9. Hvis Skærmdublering ikke løser problemet, så skal du gå videre til næste trin i vores vejledning.
  10. Nu skal du forsøge dig med en genstart af din primære enhed og den modtagende enhed for at se om det løser problemet, og herefter aktivere AirPlay igen for at se om problemet er løst.
  11. Hvis problemet ikke er løst, så der stadigvæk kun afspilles lyd uden billeder via AirPlay, så kan du forsøge dig med en softwareopdatering af dine enheder. På iPhone og iPad finder du softwareopdatering under: Indstillinger > Generelt  > Softwareopdatering. På Mac finder du softwareopdatering under: Om denne Mac > Softwareopdatering.
  12. Herefter skal du lave en softwareopdatering af dine outputenheder typisk Apple TV eller et Smart TV der understøtter AirPlay. Har du et Apple TV så finder du softwareopdatering under: Indstillinger > System > Softwareopdateringer > Opdater Software.
  13. Løser eventuelle softwareopdateringer ikke dine AirPlay-problemer, så kan du prøve at trække stikket ud af den enhed, som du forsøger at streame til, og holde enheden frakoblet i et par minutter og herefter slutte strømmen til igen. Virker det stadigvæk ikke, så prøv at lave en genstart af din iPhone, iPad eller Mac for at se, om det løser problemet med AirPlay.
  14. Kan der stadigvæk kun afspilles lyd uden billede via AirPlay, så anbefaler vi, at du genstarter din WiFi-router for at se, om det kan løse problemet.
  15. Sidse sidste forslag er, at du åbner den app, som du vil afspille indhold fra via AirPlay, og trykker på AirPlay-ikonet i appen, efter du har startet streamingen. Hjælper det ikke, så kan problemet ligge begravet andetsteds.
Hvis du stadigvæk kun kan afspille lyd via AirPlay, efter du har gennemgået og afprøvet vores 15 forslag til at få AirPlay til at fungere korrekt, så kan problemet ligge et helt andet sted. Det kan væres at den streamingtjeneste, som du forsøger at afspille ved hjælp af AirPlay slet ikke understøtter AirPlay mere, hvilket Netflix eksempelvis er stoppet med.

Ultimativt kan du prøve at foretage en gendannelse af dine enheder til fabriksindstillinger for at se, om det kan få AirPlay til at virke korrekt igen - dog husk at oprettet en kopi af dine data, før du gennemfører en nulstilling.

Deaktivering af Homehub

En sidste mulighed løsning, hvis du har koblet dit Apple TV sammen med Homehub, så kan problemerne ligger begravet her, hvis du bruger et Apple TV til at modtage indhold. Derfor kan du forsørge dig med en deaktivering af Homehub fra dit Apple TV, hvilket du gør ved at følge disse trin:
  1. Gå til Indstillinger.
  2. Vælg AirPlay og Homekit.
  3. Find Homehub og sørg for at den er deaktiveret.

Afspiller AirPlay stadigvæk kun lyd?

Kan du stadigvæk ikke få AirPlay til at streame lyd og billeder på samme tid, så kan de skyldes at du bruger en gammel udgave af iOS, som ikke understøtter AirPlay 2. Tilsvarende begyndte Apple at opdele streaming af lyd og video i iOS 10, og hvis du er kommet til at trykke på Lydafspilning under AirPlay, så kan det forklare problemet, da du skal trykke på Videoafspilning under AirPlay i stedet. 

Ultimativt kan en eller flere af dine Apple enheder være for gamle eller decideret defekte, og det kan være årsagen til, at AirPay ikke fungerer efter hensigten. Køb af en nye enheder eller reparation af nuværende enheder kan derfor komme på tale, hvis du vil streame video med lyd via AirPlay.
Nyere Ældre