Anmeldelse: Apple Watch Ultra 2

Vi anmelder her Apples robuste sportsur, der byder på en række attraktive opdateringer i forhold til første generation.

Vi anmelder her Apple Watch Ultra 2 til med en startpris i butikkerne på 7.199,00 kroner for grundmodellen.

Plusser

  • Lysstærk skærm på 3.000 nits
  • Hurtigere processor
  • Lang batterilevetid
  • Nyttige tilslutningsmuligheder
  • Nyt farvevalg
  • Fremstillet i 95% genanvendeligt titanium

Minusser

  • Prisen er høj
  • Ingen offline kort uden iPhone

Disclaimer

Denne test og anmeldelse er udført efter gældende objektive kriterier, som vi benytter på Mac365.dk, og ingen producent eller leverandør har haft indflydelse på denne test eller konklusionerne i denne anmeldelse. 

Samlet bedømmelse

Apple Watch Ultra 2 er Apples bud på det ultimative ur til sports- og udendørsaktiviteter, som med sine egenskaber henvender sig til en anderledes målgruppe end Apple Watch Series 10. Vi mener, at Apples sportsur er et fremragende og robust smartwatch med en lysstærk skærm, en hurtig processor og mange praktiske funktioner. Den miljømæssige tilgang i valget af materialer er efter vores mening også et plus i det samlede billede. Det er dog svært, at undgå at bemærke at prisen er over det dobbelte for Apple Watch Ultra 2 i sammenligning med Apple Watch Series 10. Tilgangen for enhver potentiel køber af uret, bør derfor indeholde overvejelser omkring nytteværdien af et eventuelt køb. Er uret merprisen værd, og dyrkes der sports-og udendørsaktiviteter, som kan forsvare købet over det billigere Apple Watch Series 10 og dermed opveje den højere pris.

Mac365 anbefaler derfor købet af dette produkt.

Ultra lysstærk skærm

Skærmen på Apple Watch Ultra 2 er ultra lysstærk med en lysstyrke på maksimalt 3.000 nits, hvilket er en fordobling i lysstyrken i forhold til første generation af Apple Watch Ultra. Forbedeingen af lysstyrken gør det lettere at betragte indhold på urets skærm i dagslys og direkte sollys. Hvide farver er lysere, og det er nemmere at læse tekst, kompasset og små detaljer, når solen skinner på uret. Den indbyggede lommelygte får også et tiltrængt løft takket være den lysere skærm, hvor lysstyrken reguleres op og ned på den digitale krone på uret.

Fordoblingen af den maksimale lysstyrke på Ultra 2 sker ikke, som man godt kunne frygte, på bekostning af batterilevetiden, der er uændret 72 timers brug i lav strømtilstand på en opladning af uret. Man må et langt stykke hen ad vejen tilskrive S9-chippens energieffektivitet æren for, at Ultra 2 kan opretholde sin forgængers batterilevetid, selv med en mere lysstærk skærm.

Identisk design i genanvendeligt titanium.

Ligesom den sidste generation kommer Ultra 2 i kun én størrelse (49 mm), og designmæssigt har Apple valgt at bibeholde designet fra den første Ultra-model, der kommer med de samme dimensioner og den samme vægt. Apple har tilføjet et ekstra farvevalg, hvor Ultra 2 kan vælges i to farverne: Naturlig og Sort, som begge kommer i titanium. Det er selvfølgelig svært at efterprøve, men tager vi Apple på ordet, så er Apple Watch Ultra 2 fremstillet i 95% genanvendeligt titanium.

Udover størrelsen, skiller Ultra 2 sig ud fra andre Apple Watches som et mere robust ur, en tilpasselig orange handlingsknap på venstre side, en mere følbare digital krone og en højre sideknap, der er optimeret til brug med handsker.

Ultra robust ur med fokus på outdoor-aktiviteter

Ultra 2 er Apples mest robuste ur til dato med hensyn til konstruktion og funktioner, der henvender sig til aktive fritidsmennesker og sportsudøvere med sine egenskaber. Uret er produceret med fokus på sundhed og udendørsaktiviteter, som gør Ultra 2 velegnet til dem, der kræver det bedste af deres smartwatch i alle situationer. 

Ultra 2 har det som en fisk i vandet, da det er vandtæt ned til 40 meter og er udstyret med en temperatursensor, der måler vandets temperatur under svømning. Dertil kommer uret med Oceanic+ appen, der gør det muligt at benytte Ultra 2 som en dykkercomputer.

Kigger vi lidt nærmere på trænings- og sundhedsfunktioner, så kan Ultra 2 registrere brugerens træningsbelastning ved over tid at registrere, hvordan træningen påvirker brugerens krop. Med pulszoner er det muligt at overvåge sit intensitetsniveau under træning, og med Multisportsfunktionen er det muligt at skifte automatisk mellem svømning, cykling og løb.

Med hensyn til sundhedsfunktionerne, så er Ultra 2 udstyret med en EKG-app, der overvåger brugerens hjerterytme og dertil en Søvn-app, der registrerer brugerens søvnstadier.

Afsluttende bemærkninger

Apple Watch Series 10 koster mindre end halvdelen af prisen på et Apple Watch Ultra 2, og er derfor vores bedste anbefaling til de fleste købere, hvorimod Ultra 2 på grund af sin robusthed og outdoor-funktioner er velegnet til folk, der har fokus på for udendørsaktiviteter i et hårdt miljø. Et lille minus, ved et ellers velfungerende og særdeles velkonstrueret ur, er den manglende mulighed for offline kort på Ultra 2, hvilket kunne være en fed og praktisk mulighed, så man ikke også er tvungt til at slæbe rundt på sin iPhone, når der trænes eller dyrkes aktiviteter i et hårdt/ekstremt miljø.
Nyere Ældre